kuvasanavapaus-525x394

Kuva. Sana. Vapaus.

PYSYVÄ NÄYTTELY

Museon pysyvät näyttelyt läpivalaisevat sananvapautta ja sensuuria. Voit seurata suurelta maailmankartalta maailman uutisvirtoja reaaliaikaisesti ja vertailla eri maiden sananvapaustilanteita. Nostalgisessa uutispuistossa ulottuvillasi on miljoonia uutisia ja tuhansia uutiskuvia. Vanhat esineet kertovat tiedonvälityksen nopeutumisesta ja toimittajan työn muutoksista. Kiinnostavat lyhytdokumentit ja media-alan asiantuntijoiden puheenvuorot elävöittävät uutistyön historiaa ja avaavat näkökulmia myös median tulevaisuuteen.

Pekka Töpöhäntä

15.3.–15.9.2019

Pekka Töpöhäntä -näyttely juhlistaa Gösta Knutssonin rakastetun kissahahmon 80-vuotista taivalta.

Toiminnallisessa näyttelyssä voi katsoa maailmaa kissan näkökulmasta. Ken uskaltaa, voi kurkistaa Monnin hämärään hiilikellariin. KISS-radiosta kuuluvat tarinat Pekan seikkailuista, ja Kissojen Päivälehdestä voi lukea tuoreimmat uutiset kissamaailmasta.
Näyttelyssä on esillä myös Sagogränd AB:ltä lainattuja Pekka Töpöhäntä -maalauksia ja Uppsalan pienoismalleja.

Yli 10 hengen ryhmän vierailu pyydetään varaamaan etukäteen: p. 020 720 9810, museo@hssaatio.fi. Suurin osa ryhmien vierailuajoista on syksyltä jo varattu täyteen.

Utställningen är tvåspråkig. Läs mera.

Avoinna ma−su klo 11−17
VAPAA PÄÄSY

Tulossa: Caj Bremer - Kuvia kaukaa

25.9. - 20.10.2019

Painokellari

Paino, tekniikka, työnäytökset

Painokellari on suomalaisen kirjapainohistorian elävä keskus, jossa voit tutustua kohopainotekniikassa käytettyihin laitteisiin ja työmenetelmiin – käsinladontaan, konelatomiseen ja painamiseen. Erityisen suosittuja ovat Painokellarin työnäytökset, joissa perinteisten kirjapainoammattien taitajat näyttävät aidoilla työvälineillä, miten kirjat ja muut painotuotteet syntyivät ennen tietokoneaikaa. He tuntevat myös lehdenvalmistuksen tämän päivän tekniikan, joten paljon mielenkiintoista tietoa on tarjolla.

painokellari
opastukset

Opastukset

Tutustu museoon itsenäisesti tai oppaan johdolla

Museoon voi tutustua joko itsenäisesti tai oppaan johdolla. Opastettu kierros kestää vain tunnin, ja sen sisältö vaihtelee ryhmän kiinnostuksen ja näyttelytarjonnan mukaan. Kouluille on suunniteltu oma ohjelma. Otamme ryhmiä vastaan myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Museoon on aina vapaa pääsy, ja myös opastukset ovat ilmaisia. Varaukset numerosta 020 720 9810.