kuvasanavapaus-525x394

Kuva. Sana. Vapaus.

PYSYVÄ NÄYTTELY

Museon pysyvät näyttelyt läpivalaisevat sananvapautta ja sensuuria. Voit seurata suurelta maailmankartalta maailman uutisvirtoja reaaliaikaisesti ja vertailla eri maiden sananvapaustilanteita. Nostalgisessa uutispuistossa ulottuvillasi on miljoonia uutisia ja tuhansia uutiskuvia. Vanhat esineet kertovat tiedonvälityksen nopeutumisesta ja toimittajan työn muutoksista. Kiinnostavat lyhytdokumentit ja media-alan asiantuntijoiden puheenvuorot elävöittävät uutistyön historiaa ja avaavat näkökulmia myös median tulevaisuuteen.

PELLE PELOTON - MAAILMAN PELOTTOMIN KEKSIJÄ

8.3. - 16.9.2018

Näyttely kertoo Ankkalinnan keksijänerosta ja esittelee joukon Pellen kuuluisimpia keksintöjä: aikakone, kirnuava hyppykeppi, Pikku apulainen, koirankieltä tulkkaava äänirasia, kutistuskone, näkymättömyyssuihke…

Tapahtumapaikkoina toimivat Pellen verstas ja kotimökki, mutta näyttelyn käsikirjoitus keskustelee myös todellisen maailman tieteentekijöiden ja asiantuntijoiden kanssa: onko ennustuskone mahdollinen, entä materiansiirrin? Voiko ajan pysäyttää? Miten nerous tulisi määritellä? Pohtiiko Pelle teknologian kehitykseen liittyviä eettisiä ongelmia?

Runsaasti tekemistä ja tutkimista sisältävä näyttely on suunnattu kaikille Ankkalinnasta ja tieteestä kiinnostuneille.

Varaa aika opatetulle kierrokselle numerosta 020 720 9810.
Näyttelyyn mahtuu noin 25 lapsen ryhmä kerrallaan. Siksi myös yli kymmenen hengen omatoimiryhmiltä toivotaan ennakkovarausta.

Näyttelyyn on vapaa pääsy!

TULOSSA 27.9: SKANDAALISTA SKANDAALIIN

Julkisen Sanan Neuvosto 50 vuotta

painokellari

Painokellari

Paino, tekniikka, työnäytökset

Painokellari on suomalaisen kirjapainohistorian elävä keskus, jossa voit tutustua kohopainotekniikassa  käytettyihin laitteisiin ja työmenetelmiin – käsinladontaan, konelatomiseen ja painamiseen. Erityisen suosittuja ovat Painokellarin työnäytökset, joissa perinteisten kirjapainoammattien taitajat näyttävät aidoilla työvälineillä, miten kirjat ja muut painotuotteet syntyivät ennen tietokoneaikaa. He tuntevat myös lehdenvalmistuksen tämän päivän tekniikan, joten paljon mielenkiintoista tietoa on tarjolla.
Työnäytökset Painokellarissa: Katso kevään 2018 työnäytösajat tästä pdf-tiedostosta.

Opastukset

Tutustu museoon itsenäisesti tai oppaan johdolla

Museoon voi tutustua joko itsenäisesti tai oppaan johdolla. Opastettu kierros kestää vain tunnin, ja sen sisältö vaihtelee ryhmän kiinnostuksen ja näyttelytarjonnan mukaan. Kouluille on suunniteltu oma ohjelma. Otamme ryhmiä vastaan myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Museoon on aina vapaa pääsy, ja myös opastukset ovat ilmaisia. Varaukset numerosta 020 720 9810.

opastukset