kuvasanavapaus-525x394

Kuva. Sana. Vapaus.

PYSYVÄ NÄYTTELY

Museon pysyvät näyttelyt läpivalaisevat sananvapautta ja sensuuria. Voit seurata suurelta maailmankartalta maailman uutisvirtoja reaaliaikaisesti ja vertailla eri maiden sananvapaustilanteita. Nostalgisessa uutispuistossa ulottuvillasi on miljoonia uutisia ja tuhansia uutiskuvia. Vanhat esineet kertovat tiedonvälityksen nopeutumisesta ja toimittajan työn muutoksista. Kiinnostavat lyhytdokumentit ja media-alan asiantuntijoiden puheenvuorot elävöittävät uutistyön historiaa ja avaavat näkökulmia myös median tulevaisuuteen.

Kertova kuva

5.12.2018 - 24.2.2019

Kertova kuva -näyttely on ainutlaatuinen kooste kuvitetun journalismin lajeista, mahdollisuuksista ja keinoista. Se rakentuu konkreettisten esimerkkien ympärille: Ville Tietäväisen kuvitusten kautta lukijalle valkenee, mitä kuvilla voi kertoa ja miten.

Hyvä kuvitus tuo journalismiin toisen tason ja uuden kierteen. Omaäänisyys on yhä tärkeämpää laatujournalismille. Ajateltu kuva ei toista tekstiä sanasta sanaan vaan keskustelee sen kanssa, vahvistaa keskeistä sanomaa ja yllättää lukijan.

Esillä on kuvituksia myös Terhi Ekebomilta, Jussi Kaakiselta, Outi Kainiemeltä, Aimo Katajamäeltä, Satu Kettuselta, Vesa Lehtimäeltä, Hannu Lukkariselta, Pauliina Mäkelältä, Hannu Mänttäriltä, Pentti Otsamolta, Matti Pikkujämsältä, Lasse Rantaselta, Ulla Sainiolta, Aiju Salmiselta, Marko Turuselta, Klaus Welpiltä ja Sakke Yrjölältä.

Ville Hänninen on kuviin erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija.
Ville Tietäväinen on palkittu kuvittaja, graafinen suunnittelija ja sarjakuvantekijä.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään kaksi avointa keskustelutilaisuutta:
-Maanantai 28.1. klo 17-19: Visuaalisen journalismin tila
-Perjantai 8.2. klo 17-19: Valokuva vai kuvitus?

Tervetuloa!

Tulossa 15.3.2019

Pekka Töpöhäntä

painokellari

Painokellari

Paino, tekniikka, työnäytökset

Painokellari on suomalaisen kirjapainohistorian elävä keskus, jossa voit tutustua kohopainotekniikassa  käytettyihin laitteisiin ja työmenetelmiin – käsinladontaan, konelatomiseen ja painamiseen. Erityisen suosittuja ovat Painokellarin työnäytökset, joissa perinteisten kirjapainoammattien taitajat näyttävät aidoilla työvälineillä, miten kirjat ja muut painotuotteet syntyivät ennen tietokoneaikaa. He tuntevat myös lehdenvalmistuksen tämän päivän tekniikan, joten paljon mielenkiintoista tietoa on tarjolla.

Painokellarin kevään 2019 työnäytökset pidetään sunnuntaisin 10.3. – 14.4. klo 13-15. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Opastukset

Tutustu museoon itsenäisesti tai oppaan johdolla

Museoon voi tutustua joko itsenäisesti tai oppaan johdolla. Opastettu kierros kestää vain tunnin, ja sen sisältö vaihtelee ryhmän kiinnostuksen ja näyttelytarjonnan mukaan. Kouluille on suunniteltu oma ohjelma. Otamme ryhmiä vastaan myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Museoon on aina vapaa pääsy, ja myös opastukset ovat ilmaisia. Varaukset numerosta 020 720 9810.

opastukset