Muuttuvan median museo

Päivälehden museossa tutustutaan median historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen sekä sananvapauden toteutumiseen meillä ja muualla. Samalla kerrotaan Helsingin Sanomien, Suomen suurimman sanomalehden yli 130-vuotinen tarina.

Museo haluaa edistää medialukutaitoa ja erityisesti lasten ja nuorten lukuharrastusta. Näyttelyiden lisäksi järjestetään aktiivisesti erilaista ohjelmaa – opastuksia, työnäytöksiä, työpajoja, tapahtumapäiviä, museoteatteria ja seminaareja. Museoon on vapaa pääsy ja kaikki toiminta on yleisölle maksutonta.

Museota ylläpitää yleishyödyllinen Helsingin Sanomain Säätiö, jonka tehtävänä on suomalaisen laatujournalismin ja sananvapauden turvaaminen.

Kokoelmat

Päivälehden museon kokoelmissa on noin 4 000 sanomalehtityön eri vaiheisiin liittyvää esinettä sekä noin 20 000 valokuvaa. Tallennamme sanomalehden valmistamiseen sekä journalistiseen työhön liittyvää esineistöä. Lähes neljäsosa museon esinekokoelmasta löytyy Finna– sekä Arjen historia -verkkopalveluista.

Toimimme myös kiinteässä yhteistyössä Päivälehden arkiston kanssa, jonka tehtävänä on tallentaa Sanoma-konsernin historiallisia asiakirjoja, sanoma- ja aikakauslehtiä sekä muistitietoa.

Lisätietoja museon kokoelmista antaa tutkija Markku Kuusela, +358 (0)40 1416307 tai markku.kuusela@hssaatio.fi.

kokoelma
lukusali

LUKUSALI JA AUDITORIO

Museossa on viihtyisä lasiseinällä erotettu lukusali, jossa voit lukea tuoreimmat sanoma- ja aikakauslehdet sekä hyödyntää laajaa media-aiheista käsikirjastoa. Lisää kirjoja löydät tarvittaessa Päivälehden arkiston kirjastosta.

 

Päivälehden museo kuuluu liikenne- ja viestintähistorian yhteistyöverkostoon.