Muuttuvan median museo

Päivälehden museossa tutustutaan median historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen sekä sananvapauden toteutumiseen meillä ja muualla. Samalla kerrotaan Helsingin Sanomien, Suomen suurimman sanomalehden lähes 130-vuotinen tarina.

Museo haluaa edistää medianlukutaitoa ja erityisesti lasten ja nuorten lukuharrastusta. Näyttelyiden lisäksi järjestetään aktiivisesti erilaista ohjelmaa – opastuksia, työnäytöksiä, työpajoja, tapahtumapäiviä, museoteatteria ja seminaareja. Museoon on vapaa pääsy ja kaikki toiminta on yleisölle maksutonta.

Museota ylläpitää yleishyödyllinen Helsingin Sanomain Säätiö, jonka tehtävänä on suomalaisen laatujournalismin ja sananvapauden turvaaminen.

Kokoelmat

Päivälehden museon kokoelmissa on noin 4000 sanomalehtityön eri vaiheisiin liittyvää esinettä sekä noin 20 000 valokuvaa. Esineiden tietoihin pääset tutustumaan Arjen historia -portaalin kautta. Toimimme myös kiinteässä yhteistyössä Päivälehden arkiston kanssa, jonka tehtävänä on tallentaa Sanoma-konsernin historiallisia asiakirjoja, sanoma- ja aikakauslehtiä sekä muistitietoa.

Lisätietoja museon kokoelmista saat tutkija Markku Kuuselalta +358 (0)40 1416307 tai markku.kuusela@hssaatio.fi.

kokoelma
lukusali

LUKUSALI JA AUDITORIO

Museossa on viihtyisä lasiseinällä erotettu lukusali, jossa voit lukea tuoreimmat sanoma- ja aikakauslehdet sekä hyödyntää laajaa media-aiheista käsikirjastoa. Lisää kirjoja löydät tarvittaessa Päivälehden arkiston kirjastosta.

Lukusali muuntuu helposti noin 80 hengen auditorioksi, joka on veloituksetta yleishyödyllisten yhteisöjen käytössä. Toistaiseksi auditorio on koronatilanteen takia käytössä pienempiin koontumisiin: tilassa voi järjestää enintään 20 hengen tapahtumia. Ohjeistusta päivitetään tarvittaessa viranomaisohjeistuksen mukaisesti.

Haluatko järjestää seminaarin tai keskustelutilaisuuden ajankohtaisesta aiheesta? Tee hakemus tällä lomakkeella. Pyrimme vastaamaan sinulle mahdollisimman pian.

Päivälehden museo kuuluu liikenne- ja viestintähistorian yhteistyöverkostoon.