Suurten queer-uutisten ilta jälleen Manse Pridessa 15.6.

Suurten queer-uutisten ilta jälleen Manse Pridessa 15.6.

Suurten queer-uutisten ilta: internetin varhaisvaiheet

Torstaina 15.6.2023 klo 18-19:30
Postimuseo, Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, Tampere

Suurten queer-uutisten ilta järjestetään jälleen Manse Pridessa! Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan internetin suomalaisesta LGBTQIA+ historiasta.

Päivälehden museon ja Postimuseon tapahtumayhteistyö jatkuu: tämä marraskuussa 2022 Päivälehden museossa järjestetty tapahtuma tuodaan nyt Tampereelle, museokeskus Vapriikkiin.

Miten sateenkaarevat verkkoyhteisöt alkoivat muotoutua 1980–1990-lukujen aikana? Mitä olivat nettiä edeltäneet BBS-purkit? Millaisia linkkivinkkejä julkaistiin Prätkäpostissa? Internetin varhaisvaiheet -teemaillassa on paikalla kommentaattorina lesbo- ja bi-naisten internetyhteisöjen pioneeri Eva Isaksson.

Käsittelyssä ei ole vain uutisia, vaan muunkinlaista lehtien, pienpainatteiden ja verkkomedian sisältöä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka keskitymmekin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin.

Suurten uutisten ilta on tapahtumakonsepti, jossa tutustutaan historian merkkitapahtumiin sekä maailmaa muuttaneisiin ja ihmisiä liikuttaneisiin ilmiöihin lehtiuutisten kautta.

Tapahtuman sisällöistä ja juontamisesta vastaavat Postimuseon Emilia Laulainen ja Päivälehden museon Aikku Meura. Tapahtuma on osa Manse Priden ohjelmaa ja se on järjestetty aiemmin Helsingissä marraskuussa 2022.

Pride-ohjelma Vapriikissa: https://www.vapriikki.fi/tapahtumat/manse-pride-vapriikissa
Manse Priden ohjelma: https://www.mansepride.fi/ohjelma
Tapahtumapaikan esteettömyys: https://www.vapriikki.fi/vieraile/#esteett%C3%B6myys
Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/17ulO9KZg

Aiemmat Suurten queer-uutisten illat:
Trans- ja intersukupuolisuus
Tapahtumat kesällä 2022

Jaa tämä artikkeli