Latojatapaaminen Painokellarissa 20.4.

Latojatapaaminen Painokellarissa 20.4.

torstaina 20.4. klo 14–16
Päivälehden museon Painokellarissa

Perinteisen kirjapainotyön ammattilaiset kokoontuvat 20. huhtikuuta klo 14-16 elävän kirjapainoperinteen keskukseen, Päivälehden museon Painokellariin.

Tapahtumassa voi kokeilla, vieläkö latomahaka pysyy kädessä ja kuinka helposti kirjakkeet löytyvät kastista. Kuumana käyvää rivilatomakonekin on vieraiden käytettävissä. Tapahtuman aikana järjestetään uksauksen avoimet maailmanmestaruuskilpailut. Vieläkö nelikkeiden heittotaito on tallella?

Osallistujat johdatellaan myös menneiden vuosien tunnelmiin, kun muistellaan, millaisia työpaikkoja lyijy- ja paperikauden kirjapainot olivat.

Tapahtuma on suunnattu ladonnan parissa työskennelleille henkilöille, jotka tuntevat esimerkiksi uksauksen ja nelikkeiden merkityksen. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat kuitenkin tervetulleita tutustumaan kirjapainotyön historiaan.

Jaa tämä artikkeli