Ystävänpäivän kukkaworkshop 14.2.

Ystävänpäivän kukkaworkshop 14.2.

Tiistaina 14.2. klo 17, kesto noin 2 h
Päivälehden museo, Ludviginkatu 2–4, Helsinki
Huom: ennakkoilmoittautuminen!

Millaisia rakkaudellisia viestejä kukilla voi välittää? Ystävänpäivän kukkatyöpajassa valmistetaan romanttisia pienoiskimppuja hävikkikukista. Osallistujat saavat itse tekemänsä kimput mukaan ystävänpäivälahjoiksi.

Työpajan toteuttaa Armi Kunnaala, Suomen ensimmäisen hävikkikukkakaupan, Kukkiksen perustaja. Leikkokukat ovat usein ulkomailta tuotua tuoretavaraa, joten niiden tuotannossa syntyy paljon hävikkiä. Työpajan materiaalina ovat siis kukat, jotka olisivat ilman Kukkista roskiksessa.

Työpaja on maksuton ja siihen otetaan enintään 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tiistaina 7.2. klo 10 alkaen sähköpostitse osoitteeseen aikku.meura@hssaatio.fi. Mahdollisista peruutuksista tulee ilmoittaa, jotta voimme tarjota paikan toiselle osallistujalle.

***

Tapahtumaan on haettu innoitusta kukkaiskielestä, jonka alkuperä on 1700-luvun Euroopassa. Lahjaksi annettujen kukkien väri, laatu ja lukumäärä viestivät erilaisista tunteista verhotusti, etenkin jos suhdeasioista ääneen puhumista ei koettu soveliaaksi.

Kukkaworkshop on osa Routanaisia-näyttelyn ohjelmaa. Salaseura naiskagaali käytti kukkia yhteiskunnalliseen viestintään. Eräs operaatio oli tsaari Aleksanteri II:n patsaan kukitus, jolla haluttiin osoittaa vastarintaa tuolloin vallassa olevaa tsaaria kohtaan.

Kuvan kukat on painettu paperille 1910-luvun kuvalaattaa käyttäen. Kuvalaatta kuuluu Päivälehden museon kokoelmiin.

Jaa tämä artikkeli