Routanaisia-näyttelyn yleisöopastukset museossa ja arkistossa

Routanaisia-näyttelyn yleisöopastukset museossa ja arkistossa

Suosittu Routanaisia-näyttely jatkuu Päivälehden museossa vielä 19.2 asti. Helmikuussa tarjoamme kahtena päivänä näyttelyn oheisohjelmaa, jossa syvennytään 1900-luvun alun yhteiskunnallisen vastarinnan teemoihin. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Miten Päivälehti oikein liittyy kagaaliin? Vastarintatoiminta ja sanomalehtityö olivat kytköksissä toisiinsa. Päivälehti vastusti keisarillisen Venäjän sortotoimia: lehden väkeä oli mukana sekä nais- että mieskagaalin riveissä.

Opastettu kierros Routanaisia-näyttelyyn
Lauantaina 4.2. klo 14–15

Näyttelyn käsikirjoittaja, FT Reetta Hänninen esittelee Routanaisia – vastarintaa ja valistusta 1899–1906 -näyttelyä avoimella yleisöopastuksella.

Routakierros museossa ja arkistossa
Torstaina 16.2. klo 17–18

Harvinainen tilaisuus päästä yhdistetylle museo- ja arkistokierrokselle! Tunnin mittainen opastettu vierailu alkaa klo 17 museon Routanaisia-näyttelystä, jota esittelee museon tapahtumakoordinaattori Aikku Meura.

Klo 17:30 siirrytään rakennuksessa sisäkautta Päivälehden arkiston puolelle, jossa arkiston kokoelmavastaava Johanna Mieto esittelee Routanaisten teemaan liittyviä arkistoaineistoja, kuten kirjeitä ja Vapaita lehtisiä. Huom: Päivälehden arkiston kierrokselle otetaan tilojen ahtauden vuoksi enintään 15 osallistujaa. Pyrimme järjestämään lisää arkistovierailuja, mikäli ne osoittautuvat suosituiksi!

Routakierroksen kulkureitillä, museon ja arkiston välillä on portaita.

Jaa tämä artikkeli