Painokellarin joulukorttitalkoot ja työnäytökset 10.–11.12.

Painokellarin joulukorttitalkoot ja työnäytökset 10.–11.12.

Painokellarin joulukorttitalkoot ja työnäytökset järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 10.–11.12.2022 kello 12–15.

Historiallisella painokoneella valmistettu joulutervehdys erottuu edukseen! Päivälehden museon Painokellarissa pääsee viikonlopun työpajassa valmistamaan kustomoituja joulukortteja. Samalla kirjapainohistoriallisessa kellarissa järjestetään ensimmäinen työnäytös kolmeen vuoteen.

Herttaisiin, vanhanaikaisiin joulukorttipohjiin tehdään käsinladonnalla oma allekirjoitus. Työpajan osallistujat pääsevät kokeilemaan metallisilla irtokirjakkeilla ladontaa ammattilaisen kanssa: työpajaa nimittäin ohjaavat kokeneet kirjapainoalan työntekijät.

Työpaja on maksuton ja osallistuja saa tehdä enintään viisi korttia. Lapset voivat osallistua käsinladontaan aikuisen avustuksella.

Painokellarin työnäytöksessä voi tutustua digitalisaatiota edeltäneeseen kirjapainotaitoon: kohopainantaan, käsin- ja koneladontaan sekä sanomalehden taittomenetelmiin metalli- ja paperitaittotekniikan aikakausina. Työnäytösten idea on esitellä kirjapainotyön perinnettä – tätä ei juuri muualla pääse kokemaan!

Tervetuloa valmistamaan omia kirjapainohistoriallisia joulukortteja ja viettämään aikaa Painokellarin leppoisassa tunnelmassa!

Ennen joulukorttitalkoita ehtii myös osallistumaan lauantaina klo 11 alkavalle opastetulle kierrokselle Routanaisia-näyttelyyn.

Tapahtuma Facebookissa.

Jaa tämä artikkeli