Kuka murhasi Madame Craucherin? – uudet esitykset marraskuussa

Kuka murhasi Madame Craucherin? Esityksen tiedotuskuva

Kuka murhasi Madame Craucherin? – uudet esitykset marraskuussa

Uusi näytöskausi! Teatteriesitykset jatkuvat Päivälehden museossa marraskuussa 2022.

la 5.11. klo 14
to 10.11. klo 18
pe 18.11. klo 18
su 20.11. klo 14

Esityksen kesto on noin 60 minuuttia. Vapaa pääsy! Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Tapahtuma Facebookissa.

Minna Craucher oli 1920–30-luvuilla vaikuttanut arvoituksellinen persoona. Hänen Töölössä sijainneet turkkilaistyyliset salonkinsa tulivat tutuiksi niin Tulenkantajille kuin Lapuan liikkeen johtomiehille.

Tiistaina 8.3.1932, viikko Mäntsälän kapinan jälkeen, Madame Craucherin elämä päättyi kahteen pistoolin laukaukseen. Ketkä olivat murhan takana? Keillä kaikilla oli motiivi surmatyöhön?

Harrastajaetsivä Karita Hyyppönen on päättänyt selvittää Madamen mysteerin, mutta hän tarvitsee siihen yleisön apua. Tervetuloa mukaan ratkaisemaan kulttuurihistoriallista rikosmysteeriä!

Käsikirjoitus ja Karita Hyyppösen roolissa Helena Ryti.

Helena Ryti (TeM) on näyttelijä, ohjaaja ja teatteripedagogi. Pitkän teatteriuran tehnyt Ryti on nykyisin keskittynyt tekemään teatteria erilaisissa yhteisöissä. Hän työskentelee museoissa eri puolilla Suomea. Lisäksi hän suunnittelee ja ohjaa esityksiä yhdessä mielenterveystoipujien kanssa. Historiasta, anekdooteista ja kirjallisuudesta kiinnostunut Ryti on tehnyt Päivälehden museossa aiemmin esityksiä mm. Minna Canthista, Päivälehden piiristä sekä Tulenkantajista.

 

Jaa tämä artikkeli