Stadissa tehty 2022

Stadissa tehty 2022

Päivälehden museon Painokellarissa järjestetyn Stadissa -tehty 2022 näyttelyn voittajat julkistettiin Taiteiden yön tapahtumassa torstaina 18.8.2022. Näyttelyssä oli esillä yksitoista Stadin ammattiopiston opettajien esiraadin valitsemaa julkaisutuotannon ja kuvallisen ilmaisun osaamisalan oppilastyötä – kahdeksan niistä fyysistä ja kolme digitaalista.

Päivälehden museo oli kutsunut tuomariston arvioimaan esillä olevat työt ja valitsemaan näyttelyn parhaan työn. Tuomaristoon kuuluivat Annukka Ahopalo, Jörgen Kari ja Markku Pitkänen. Tuomariston mukaan näyttelyn taso oli poikkeuksellisen korkeatasoinen ja monipuolinen. Uniikkien yksittäiskappaleiden – jopa taideteosten – arvioiminen rinnakkain kaupallisten ja massatuotantoon ja -jakeluun tarkoitettujen asiakastöiden kanssa oli vaikeaa.

Tuomaristo päätyikin voittajatyön nimeämisen sijaan jakamaan voiton ja yksittäisen kilpailutyön sijaan palkitsemaan kaksi tekijää.  Toinen heistä osallistui kilpailuun kahdella perinteisellä tekstivoittoisella ja luonteeltaan kaupallisella taittotyöllä; toisen peräti kolmessa kilpailutyössä taas ei ollut tekstiä lainkaan. Ensimmäisen sijan jakoivat Jaana Mäkelä ja Anna Zhdanovich.

Tuomaristo arvioi, että molemmilla palkituilla on edessään selkeä urapolku julkaisutuotannon maailmassa.

Stadissa tehty 2022 -näyttelyn töihin voi tutustua Päivälehden museossa 18. syyskuuta saakka.

 

Kuva:
Toinen Stadissa tehty 2022 -näyttelyn palkituista tekijöistä, Jaana Mäkelä.

 

Jaa tämä artikkeli