The Lavender Scare: dokumenttielokuvan näytös Helsinki Pride -viikolla

The Lavender Scare: dokumenttielokuvan näytös Helsinki Pride -viikolla

Documentary screening / dokumenttielokuvan näytös
Päivälehden museon auditoriossa maanantaina 27.6. klo 17:30
Free entrance / vapaa pääsy!

The Lavender Scare kertoo Yhdysvaltain hallinnon 40 vuotta kestäneestä kampanjasta, jolla pyrittiin poistamaan homoseksuaalit valtionhallinnosta – sekä myös niistä ihmisistä, jotka uskalsivat nousta syrjintää vastaan. Palkittu dokumenttielokuva käsittelee työyhteisöjen inkluusiota ja moninaisuutta sekä osoittaa valppauden ja suoran toiminnan merkityksen silloin, kun ihmisoikeudet ovat vaarassa.

Dokumenttielokuvan kesto on 1 h 17 min ja näytöksen jälkeen seuraa keskustelua aiheesta englanniksi. Elokuvassa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Tilaisuus on osa Helsinki Priden virallista ohjelmaa ja sen järjestävät yhdessä Päivälehden museo ja Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystö.

“The Lavender Scare” chronicles the U.S. government’s 40-year campaign to remove homosexuals from the federal workforce and the courageous few who fought back. The award-winning documentary tackles timely issues of inclusion and diversity in the workplace and speaks to the value of vigilance and social action when human rights are at stake.

Philip Wolfe from the U.S. Embassy in Helsinki and Aikku Meura from Päivälehden museo will lead a discussion following the screening.

The screening is co-organized by Päivälehden museo and the U.S. Embassy in Helsinki. Please note: there are no subtitles in Finnish.

Jaa tämä artikkeli