Suurten queer-uutisten illat Päivälehden museossa ja Postimuseossa kesäkuussa

Suurten queer-uutisten illat Päivälehden museossa ja Postimuseossa kesäkuussa

Ketkä asuivat helsinkiläisten homoseksualistien tukikohdassa vuonna 1966? Entä millaisia havaintoja tutkijat tekivät lesbolaisista lokeista 70-luvulla? Näitä ja monia muita menneiden vuosikymmenten LGBTQIA+ -teemaisia uutisia ruoditaan kesäkuussa sekä Päivälehden museossa että Postimuseossa yhdessä osallistujien kanssa.

Päivälehden museossa, Helsingissä 29.6.2022 klo 17-18:30
Tapahtuma on osa Helsinki Priden ohjelmaa: https://pride.fi/tapahtumat/suurten-queer-uutisten-ilta/
Tapahtuma Facebookissa.

Postimuseossa, Tampereella to 9.6.2022 klo 17-18:30
Tapahtuma on osa Manse Priden ohjelmaa.
Tapahtuma Facebookissa.

Käsiteltäväksi on valittu niin tärkeitä, hauskoja kuin omituisiakin uutisia suomalaisista sanomalehdistä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka keskitymmekin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin. Tapahtuman tarkoitus on esitellä queer-näkyvyyttä lehdistön historiassa!

Suurten uutisten ilta on tapahtumakonsepti, jossa tutustutaan historian merkkitapahtumiin sekä maailmaa muuttaneisiin ja ihmisiä liikuttaneisiin ilmiöihin lehtiuutisten kautta. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä tamperelaisen Postimuseon kanssa. Molempiin Suurten queer-uutisten iltoihin on vapaa pääsy ja niiden juontajina toimivat Emilia Laulainen ja Aikku Meura.

Jaa tämä artikkeli