Meemipöydästä voipi aloitella: Tieteiden yö 20.1.2022

Meemipöydästä voipi aloitella: Tieteiden yö 20.1.2022

Tervetuloa Meemipöydän herkkujen ääreen 20.1. klo 18 alkaen! Tule kuuntelemaan parhaiden asiantuntijoiden vinkit meemien tekemiseen ja tulkintaan. Päivälehden arkisto tarjoaa illan ajaksi meemien tekijöiden käyttöön otannan sanomalehtihistoriallisia kuvia. Kuvat ovat ladattavissa Dropbox-kansiossa.

Etätapahtuman järjestävät yhdessä MEMEPOL-hanke, Päivälehden museo ja Päivälehden arkisto. Tapahtumatiedot ja linkki striimiin Tieteiden yön sivuilla.

Tapahtuman tallenne YouTubessa: https://youtu.be/mAs0Z-45fKg

Ohjelma

Klo 18: Alkusanat. Saara Särmä (tutkijatohtori, Tampereen yliopisto) kertoo MEMEPOL-tutkimushankkeesta. Johanna Mieto (kokoelmavastaava, Päivälehden arkisto) esittelee Meemipöydän arkistoaineiston: millaisia kuvia mediahistoriallinen arkisto tarjoaa meemiytettäväksi?

Striimissä on tauko noin klo 18:30-19 ajan.

Klo 19: Mitä kuuluu Instagramin suomalaiseen meemiyhteisöön? Meemiadminit @pikakahvimemegirl ja @malminskeletor keskustelevat yhteisöllisyydestä, yhteiskunnallisuudesta ja meemien avulla vaikuttamisesta. Pika Koota ja Skeleä haastattelee taiteilija Jenna Jauhiainen. 

Striimi loppuu noin klo 20. Annamme sen aikana käytännön ohjeita ja inspiraatiota meemien tekemiseen. Päivälehden arkiston kuvista tehtyjä meemejä jaetaan Instagramissa tileillä @paivalehdenmuseo ja @memepol_project.

Voit lähettää tekemäsi meemit suoraan meille Instagram-yksityisviestillä tai sähköpostitse osoitteeseen museo@hssaatio.fi. Jos julkaiset meemisi omalla sometililläsi, niin käytä julkaisussa tunnisteita #meemipöydästä ja #tieteidenyö. 

Meemityövälineeksi tarvitaan oma älypuhelin, johon kannattaa ladata valmiiksi sovellus (esimerkiksi Phonto), jolla voi lisätä tekstiä puhelimeen tallennettuihin kuviin. Meemipöytä-tiimi päivystää Liveto-alustalla kello 18-20 välillä: kirjoita chattiin, jos kaipaat neuvoja meemien teossa.

Jaa tämä artikkeli