Sanomalehti ei tule, se tuodaan: näyttely-yhteistyötä Postimuseon kanssa

Sanomalehti ei tule, se tuodaan: näyttely-yhteistyötä Postimuseon kanssa

Postimuseossa avautuu 28.5. uusi sanomalehtiteemainen näyttely Aamukahvi ja tuore lehti. Näyttely on esillä Tampereella 28.8.2022 asti. Näyttely kertoo aamun lehden merkityksestä ja nostaa esiin lehden jakelun vaiheita ennen ja nyt. Mikä oli sanomalehden rooli ennen, mikä on muuttunut ja millainen on sanomalehden tulevaisuus?

Päivälehden museo on näyttelyn ylpeä yhteistyökumppani: olemme olleet toteuttamassa näyttelyyn Helsingin Sanomien sähköisen lehtiarkiston. Kyseessä on samankaltainen digiarkisto, jota voi selailla myös omassa perusnäyttelyssämme. Lisäksi olemme tarjonneet näyttelyyn sanomalehtihistoriallista kuva- ja filmiaineistoa sekä esinelainoja.

Näyttelyn esittely Postimuseon verkkosivuilla.

Sekä Päivälehden museo että Postimuseo kuuluvat tekniikan, liikenteen ja viestinnän alan museoiden Trafiikki-verkostoon.

Näyttelyn avajaisia vietetään verkkotapahtumana Postimuseon YouTube-kanavalla keskiviikkona 26.5. klo 18. Tervetuloa mukaan!

Jaa tämä artikkeli