Kultainen ahven löytyi Päivälehden museosta! Instagram Live 24.3.

Kultainen ahven löytyi Päivälehden museosta! Instagram Live 24.3.

Erikoinen kala on uiskennellut historiallisten japanilaisten uutislehtisten näyttelyyn. Näyttelyn käsikirjoittaja, taidegraafikko Tuula Moilanen esittelee livelähetyksessä klassista japanilaista puupiirrostekniikkaa ja vedostaa painokuvia (kuvassa yksityiskohta teoksesta) tällä vanhalla menetelmällä.

Tuula on valmistanut oman kuvalaatan, joka kertoo uutisen Tampereella tänä vuonna löydetystä, poikkeuksellisen näköisestä kalasta. Ahvenen tarina on jatkumoa vuosisataiselle kawaraban-uutisperinteelle. Kawaraban-arkit ja moniväriset nishiki-e shimbun -vedokset tarjosivat 1700–1800-luvun Japanissa sykähdyttävää luettavaa esimerkiksi luonnonmullistuksista, yliluonnollisista havainnoista ja kuuluisien näyttelijöiden lemmenseikkailuista.

Instagram Live tapahtuu Päivälehden museon tilillä @paivalehdenmuseo 24.3.2021 klo 17:30 alkaen. Lähetyksen seuraaminen on maksutonta ja se edellyttää käyttäjätiliä kyseiseen sosiaalisen median palveluun.

Lue lisää kawaraban-uutisvedoksista Nishikie shimbun -näyttelyn omalta sivulta.

Jaa tämä artikkeli