Tarothaaste kutsuu oman tarot-kortin valmistamiseen

Tarothaaste kutsuu oman tarot-kortin valmistamiseen

Tarot-kortit ovat kiehtoneet ihmisiä vuosisatojen ajan. Tarot on ollut käytössä 1500-luvulta lähtien niin pelikortteina, ennustamisen välineenä kuin apuna itsetutkiskeluun. 78 kortin pakasta on toteutettu ja laaditaan yhä erilaisia versioita, mutta kortteihin liittyvä perinteinen symboliikka kulkee ainakin pääpiirteiltään mukana.

Olipa tarotista mitä mieltä hyvänsä, se on osa kulttuurihistoriaa, myös Suomessa. Kortit elävät sitkeästi ajassamme: niitä tehdään ja tulkitaan edelleen.

Päivälehden museon näyttely Uuden ja salaperäisen edessä esittelee esoteerisen ajattelun yhteyksiä suomalaisiin 1800- ja 1900-lukujen taitteen kirjailijapiireihin. Ajatus ikiaikaisesta, salatusta tiedosta ja sen tavoittelusta linkittyy tarot-kortteihin: kortteja on käytetty menetelmänä esoteerisen ymmärryksen saavuttamiseksi.

Tarothaaste kutsuu kaikki tarot-korteista kiinnostuneet toteuttamaan niistä omia tulkintoja. Miltä näyttää sinun versiosi suuren arkanan Ylipapista, Kuusta tai Erakosta? Haaste on osa Päivälehden museon näyttelyn oheisohjelmaa. Koska työpajaan kokoontuminen museossa ei tämänhetkisessä koronavirustilanteessa ole mahdollista, askartelemme kortit kodeissamme.

Haasteen säännöt ovat yksinkertaiset: yhden tai useamman oman kortin toteuttaminen vapaavalintaisella tekniikalla (piirustus, valokuva, hama-helmet, jne) ja sen lähettäminen Päivälehden museoon sähköpostitse kuvatiedostona tai fyysisenä postina. Haasteeseen voi osallistua 8.5.2021 asti. Uuden ja salaperäisen edessä –näyttely puolestaan jatkuu 12.9.2021 asti.

Haasteeseen osallistuneita kortteja esitellään museon sosiaalisen median kanavissa: haasteen aihetunniste on #tarothaaste. Kerro kortin lähettämisen yhteydessä, haluatko nimesi tai nimimerkkisi mainittavan tekijänä. Annamme yhteystietonsa jättäneille osallistujille esoteerisia kirjapalkintoja!

Lisätiedot ja valmiiden Tarothaasteen korttien palautus:
Palvelukoordinaattori Aikku Meura: aikku.meura@hssaatio.fi

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/395406388450831

Jaa tämä artikkeli