Hurmaavat helmet -näyttelyesite verkossa

Hurmaavat helmet -näyttelyesite verkossa

Tasan kolme vuotta sitten Päivälehden museossa esiteltiin Helsingin Sanomain Säätiön taidekokoelman teoksia. Pieni, yhdeksän kokoelman keskeistä maalausta käsittänyt näyttely Hurmaavat helmet oli esillä 15.–26.11.2017. Näyttelyssä oli esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: V. Dourdin, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Sigfrid August Keinänen, Oscar Kleineh, Helene Schjerfbeck, Venny Soldan-Brofeldt ja Maria Wiik.

Säätiön taidekokoelman teokset ovat aiemmin kuuluneet Sanomalle ja useat niistä ovat olleet esillä mediakonsernin toimitiloissa. Ne ovat olleet vain harvoin, monet eivät lainkaan julkisesti esillä.

Julkaisemme Hurmaavat helmet -näyttelyesitteen ladattavana PDF-tiedostona, jotta Helsingin Sanomain Säätiön taidekokoelmaan ja osaan sen teoksista olisi mahdollisuus tutustua internetin välityksellä. Näyttelyesitteen voi ladata tästä linkistä.

Kokoelmaa on tutkittu tänä vuonna julkaistussa Helsingin yliopiston taidehistorian pro gradu -työssä. Aikku Meuran tutkielmaan ”Päivä pääsköhön talohon” : Tapaustutkimus Helsingin Sanomain Säätiön taide- ja arvoesinekokoelmasta voi tutustua Helda-julkaisuarkistossa osoitteessa: https://helda.helsinki.fi/handle/10138/315340

Kuva: Helene Schjerfbeck: Suru (1919).

Jaa tämä artikkeli