Maailman emojipäivän preeglaustyöpaja 17.7.

Maailman emojipäivän preeglaustyöpaja 17.7.

Emojeista on tullut erottamaton osa etenkin mobiiliviestintää. Maailman emojipäivää on vietetty heinäkuussa vuodesta 2014 alkaen, ja tänä vuonna sitä vietetään myös Päivälehden museossa. Perjantaina 17.7. 2020 kello 13‒15 välillä Painokellarissa voi pistäytyä valmistamassa itselleen oman emojin perinteisellä kirjapainotekniikalla.

Tule preeglaamaan eli korkopuristamaan oma emoji-hymiö paperille kohokuvaksi 1800-luvun käsikäyttöisellä painokoneella! Preeglaus on kuvan painamista paperiin ilman painoväriä. Kuva on valmis minuutissa ja työpaja soveltuu kaikenikäisille.

Työpaja tapahtuu museon Painokellarissa, jossa on esillä alkuperäistä esineistöä sanomalehtien latomoista ja painoista. Työpajaan osallistujille tarjotaan käsidesiä ja osallistuminen tapahtuu turvavälejä noudattaen.

Maailman emojipäivä: www.worldemojiday.com #WorldEmojiDay

Jaa tämä artikkeli