Käsinlatojatapahtuma Painokellarissa 4.3.

Käsinlatojatapahtuma Painokellarissa 4.3.

Vuotuinen käsinlatojatapahtuma järjestetään Päivälehden museon Painokellarissa keskiviikkona 4.3.2020 klo 15 alkaen. Tapahtuma on suunnattu perinteisen kirjapainotaidon taitajille ja yhtä lailla aiheesta kiinnostuneille. Tapahtuman järjestää Painokellarin työnäytösväki.

Käsinladonta tarkoittaa metallisten tai puisten typografisten elementtien ja tekstin yhdistämistä ladelmaksi, jonka avulla voidaan painaa lehtiä, kirjoja tai muita painotuotteita. Tapahtumassa järjestetään leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat pääsevät esittelemään käsinladontataitojaan. Kisan tehtäviä ovat muun muassa fraktuurakirjainten tunnistus ja 20 sekunnin ladontatyö.

Tervetuloa kisaamaan tai kannustamaan!

Jaa tämä artikkeli