Tieteiden yö Päivälehden museossa 16.1.

Tieteiden yö Päivälehden museossa 16.1.

Tieteiden yötä vietetään Helsingissä torstaina 16.1.2020: mukana on tänäkin vuonna runsaasti tapahtumanjärjestäjiä ja ohjelmaa on ympäri Helsingin keskustaa. Päivälehden museossa ja Päivälehden arkistossa alkaa Tieteiden yönä kello 17 Piirtäjien ilta juuri avautuneen Ansu-näyttelyn kunniaksi.
Piirtäjien illassa voi tutustua pilapiirtäjä Ansun (Antero Halla, 1936–2007) elämää ja tuotantoa esittelevään näyttelyyn, kuulla aiheeseen liittyviä tietoiskuja sekä seurata livepiirustuskilpailua. Ohjelmaa nonstopina läpi illan. Museo on auki kello 20 asti.

Ohjelma:

klo 17.00–17.30: Ansun Helsinki
Ansu ja runoilija Ilpo Tiihonen julkaisivat vuonna 1989 yhteisteoksen Ei-Kaj Plumps  –  hyppyjä Helsinkiin. Sarjakuvaneuvos Juhani Tolvanen kertoo runoja ja kuvituksia yhdistävästä teoksesta ja näyttelijä Esko Kovero lausuu Tiihosen runoja.

klo 17.30–18.00: Leikkimielinen piirtokamppailu
Kolme sarjakuvataiteilijaa, Solja Järvenpää, Niko-Petteri Niva ja Harri ”Wallu” Vaalio kilpailevat hauskuudesta. Kilpailijat toteuttavat kolme aihetta, välineenään fläppitaulu. Kisan juontaa Puupäähattu-palkittu sarjakuvataiteilija Heikki Paakkanen.

klo 18.00–20.00: Vapaata tutustumista Ansu-näyttelyyn

klo 18.00 ja klo 19.00: Uutispiirroksia ja arkiston aarteita Päivälehden arkistossa
Piirtäjien ilta levittäytyy myös Päivälehden arkistoon! Arkiston tutkijasalissa tutustutaan muun muassa uutispiirtäjä Rafael Rindellin (1886—1920) tuotantoon. Arkiston tutkijat esittelevät Päivälehden arkiston kokoelmia ja palveluita kello 20 asti. Opastetut tutustumiskierrokset kello 18 ja 19: yhteislähtö tasalta Päivälehden museon aulasta.

Tapahtuma Facebookissa.
Lisätietoa: tieteidenyo.fi.

Jaa tämä artikkeli