Helsingin Sanomat 130 vuotta – uutisnäyttely Kampin keskuksessa 11.–17.11.2019

Helsingin Sanomat 130 vuotta – uutisnäyttely Kampin keskuksessa 11.–17.11.2019

Päivälehden museon näyttely nousee viikoksi Kampin ostoskeskukseen. Näyttely juhlistaa Helsingin Sanomien 130-vuotista historiaa. Pian kiertonäyttelyyn voi tutustua kirjastoissa eri puolilla Suomea.

Mitä uutiset kertoivat Suomesta 130 vuotta sitten? Kuinka lehtijutut ja mainokset ovat muuttuneet tähän päivään tultaessa? Kuinka Helsingin Sanomien sivuilla on käsitelty niin Titanicin uppoamista, sotavuosia kuin arkisen elämän iloja ja haasteita? Päivälehden museon uusi Helsingin Sanomat 130 vuotta ­-näyttely avaa Suomen suurimman sanomalehden ja samalla yleisemmin historiaa. Näyttelyyn on koottu eri aikojen kiinnostavimpia uutisia, uutiskuvia ja ilmoituksia, ja avattu niiden taustoja.

Näyttely on esillä Helsingin ytimessä, kauppakeskus Kampin keskusympyrässä, maanantaista sunnuntaihin 11.–17. marraskuuta. Jaossa on myös Helsingin Sanomien edeltäjän Päivälehden kaikkien aikojen ensimmäistä numeroa. Uusiopainoksesta voi lukea uutiset 130 vuoden takaa.

Helsingin Sanomien historia alkoi 16. marraskuuta 1889, jolloin Päivälehden ensimmäinen numero ilmestyi. Sortokaudella sensuuripäätös lakkautti Päivälehden 1904, mutta pian lähes sama tekijäkaarti alkoi julkaista lehteä nimeltä Helsingin Sanomat. Lehden historiaa tallettava Päivälehden museo on tehnyt kiertonäyttelyn 130-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

Helsingin Sanomat 130 vuotta -näyttely lähtee Kampissa vietetyn viikon jälkeen kierrokselle Suomessa. Kirjastot ja muut kulttuurilaitokset voivat lainata näyttelyä elokuun 2020 loppuun saakka. Kiertonäyttely tulee ensimmäisenä asettumaan Sallan kunnankirjastoon joulukuun alussa.  Tiedossa on myös näyttelyjaksot esimerkiksi Raisiossa ja Orimattilassa, mutta myös vapaita aikoja on vielä varattavissa.

Jaa tämä artikkeli