Käpälät kattoon! Taiteiden yö Päivälehden museossa

Käpälät kattoon! Taiteiden yö Päivälehden museossa

15.8.2019
klo 16–22
Ludviginkatu 2–4, Helsinki

Tapahtuma Facebookissa.

Turkki sileäksi ja viiksikarvat ojennukseen! Päivälehden museon Taiteiden yö on poikkeuksellisen kissamainen. Luvassa on hulvattomia Pekka Töpöhäntä -teatteriesityksiä, kissanaamioiden askartelua sekä loisteliaiden House of Auer -drag queenien emännöimä leikkimielinen kissavisa.

Museo on auki klo 22:een asti: tervetuloa tutustumaan mediasta ja uutisista kertovaan perusnäyttelyymme sekä tietysti Pekka Töpöhäntä -näyttelyyn. Vapaa pääsy.

Ohjelma:

Klo 16–18: Naamioidu kissaksi! Ohjattua kissamaskien askartelua lapsille.

Esitykset klo 16 ja 17.30: Laajasalon Huvilateatteri esittää Pekka Töpöhäntä –pienoisnäytelmän, jossa Pekka kohtaa uuden ystävän, Mauri Mäyräkoiran. Monni haluaa julkaista kirjoituksensa Kissojen Päivälehden yleisönosastossa, joten kissat käyttävät myös museon Painokellarin historiallista painokonetta. Esityksissä puhutaan sekä suomea että ruotsia ja niiden kesto on noin 30 minuuttia.

Klo 19: Laajasalon Huvilateatteri esittää kissa-aiheisten laulujen sikermän.

Klo 17–21: Teppo Järvi piirtää karikatyyrejä (hinta 20 €).

Klo 18–20: Preeglaa emoji. Hektinen digiaika ja perinteinen kirjapainotekniikka kohtaavat: painamme emoji-hymiöitä paperille kohokuviksi. Tule preeglaamaan eli korkopuristamaan oma emojikortti tai -kirjanmerkki! Myös muita Painokellarin historiallisia laitteita esitellään työnäytöksessä.

Klo 20: House of Auer: kissavisa. Hemaisevat ja varsin anarkistiset drag queenit Slaya Bit ja Victoria Line haastavat toisensa kissatriviassa. Myös yleisö pääsee osallistumaan kissatiedon olympialaisiin. Minkä makuista on kissoille suunnattu Pinot Meow -viini?

Camillan kahvilassa on myynnissä suolaisia ja makeita herkkuja koko illan ajan.

Tassarna i taket!
Konstens natt på Päivälehtimuseet 15.8 klo 16–22

På Konstens natt erbjuder Päivälehtimuseet ett brett utbud av kattaktiga aktiviteter.

Museet har öppet till kl. 22. Fritt inträde! Välkommen!

Program:

Kl. 16–18: Klä ut dig till katt och lär dig pyssla en kattmask!

Kl. 16.00 och 17.30: Teatergruppen Laajasalon Huvilateatteri underhåller med två Pelle Svanslös-föreställningar där Pelle får en ny vän, Taxen Max. Föreställningarna utspelar sig i Pelle Svanslös-utställningen och tryckkällaren. Måns vill bl.a. skicka en insändare till Katternas Dagblad, så katterna använder även museets gamla tryckpress. Pelle Svanslös & Co. pratar både finska och svenska. En föreställning tar ca 30 minuter.

Kl. 19: Laajasalon Huvilateatteri sjunger kattsånger.

Kl. 17–21: Teppo Järvi tecknar karikatyrer (pris 20 €).

Kl. 18–20: Tryck din egen emoji. Digitiden och den traditionella tryckerikonsten möts och du kan trycka ett emojikort eller -bokmärke. Tryckkällarens gamla maskiner presenteras under kvällen.

Kl. 20: House of Auer: kattquiz. En kattaktig frågesport med dragqueens Slaya Bit och Victoria Line. Välkommen att testa dina kunskaper om katter!

Kl. 16−22 Camillas café serverar söta och saltiga läckerheter.

Jaa tämä artikkeli