Helsingin Sanomat Uutisvuosi 1918

Helsingin Sanomat Uutisvuosi 1918

Helsingin Sanomat Uutisvuosi 1918 on tammikuussa 2018 julkaistu 12-sivuinen sanomalehti, joka kertoo Suomen historian synkimmän vuoden tapahtumista. Historialehti on kooste vuoden 1918 sekä vuoden 1919 alkupuolen Helsingin Sanomissa julkaistuista uutisista ja myös muusta lehden sisällöstä. Lehti tarjoaa yhden aikalaisnäkökulman vaikeuksien ja mullistusten aikaan, mutta muistuttaa myös siitä, millaista arki on ollut sata vuotta sitten.

Lehti koostuu kollaasimaisista sivuista, joiden alareunasta löytyvät Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Samu Nyströmin kirjoittamat kommenttitekstit, jotka avaavat ja taustoittavat uutisia.

Suuri osa vuoden 1918 uutisista oli painettu koukeroisella fraktuurakirjasimella, mutta kyseiset sisällöt löytyvät nykykirjaimin kirjoitettuna ja täydessä mitassaan osoitteesta www.hs1918.fi. Verkkosivuilta löytyy myös yläkoulu- ja lukioikäisille suunnattuja tehtäviä, jotka soveltuvat historian, äidinkielen, yhteiskuntaopin ja ainerajat ylittävän ilmiöoppimisen toteuttamiseen.

Lehteä voi tilata veloituksetta haluamansa määrän oppilaitoksiin tai muuhun yhteisö- tai opetuskäyttöön. Lehteä postitetaan 1-100 kappaleen erissä.

Lehden ovat tuottaneet Helsingin Sanomain Säätiö, Päivälehden museo ja Päivälehden arkisto.

Lehteä voi tilata Päivälehden museosta:

Jaa tämä artikkeli