Meri-Tuulia Mäkelälle projektityönäyttelyn voitto

Meri-Tuulia Mäkelälle projektityönäyttelyn voitto

Stadin ammattiopiston painoviestinnän opiskelijoiden projektityönäyttelyn voittaja julkistettiin Taiteiden yönä Päivälehden museossa. Stadissa tehty 2018 -kisan voittajaksi valittiin Meri-Tuulia Mäkelän suunnittelema ja valmistama Trump flakes -muropaketti. Työ oli tuomariston mukaan huomiota herättävä kokonaisuus, jonka vaikea tyylilaji oli hallittu väri­maa­ilmasta fonttivalintoihin saakka.

Meri-Tuulia Mäkelä valmistui ammattiopistosta jo tänä keväänä. Graafisen alan taitojaan hän on päässyt osoittamaan mm. työharjoittelussa Voima-lehdessä. Tänä syksynä hän on aloittanut alan jatko-opinnot Metropolian ammattikorkeakoulussa.

Voittajan valitsi Päivälehden museon asettama tuomaristo näyttelyssä esillä olleiden töiden joukosta. Tuomaristoon kuuluivat pk-asiamies Annukka Ahopalo (Graafinen teollisuus), graafinen suunnittelija/art director Anne-Mari Ahonen sekä Päivälehden museon edustajana käsinlatoja Juhani Lahtinen.

Tuomaristo päätyi tänä vuonna jakamaan kaksi palkintoa. Näistä toinen oli kunniamaininta, jonka sai Mikhail Okorenkov. Hänen työnsä oli 3d-grafiikkaan pohjautuva esite. Työ erityisansioksi tuomaristo katsoi kuvankäsittelyn 3d-ohjelmalla. Tuomariston mukaan Tällaiselle mene­telmän kehittäjälle on varmasti alalla työtä tarjolla. Mikhail Okorenkov jatkaa vielä ensi lukuvuoden opintojaan Stadin ammattiopistossa.

Tuomaristo totesi voittajatyön nimeämisen olleen tällä kertaa erityisen hankalaa, sillä aiemmista vuosista poiketen kilpatöiden joukossa ei ollut yhtään aitoa varsinaista tuotantotyötä. Tuomaristo kiinni myös huomiota siihen, että töissä korostui kuvan osuus. Tuomaristo olisi halunnut nähdä enemmän osoituksia tekstin taittamisen ja typografian taidoista, jotka ovat keskeinen osa painotuotteen ulkoasuntoteuttajan ammattitaitoa.

Näyttely järjestettiin nyt jo neljännen kerran. Aiemmin työt on valittu opiskelijoiden päättötöiden joukosta. Opetussuunnitelmien muuttumisen myötä Stadin ammattiopiston opiskelijat eivät enää tee varsinaisia lopputöitä, vaan opintojen kuluessa saatetaan valmistaa useampiakin kokonaisvaltaisia projektitöitä. Lukuvuoden aikana tehtyjen projektitöiden joukosta ammattiopiston opettajien muodostama esiraati valitsi keväällä kahdeksan työtä, jotka olivat esillä Päivälehden museossa järjestetyssä Stadissa tehty 2018 -näyttelyssä.

Kuvassa Stadissa tehty 2018 -näyttelyn voittaja Meri-Tuulia Mäkelä ja kunniamaininnan saanut Mikhail Okorenkov. Kuva: Ida Pimenoff / Päivälehden museo.

Jaa tämä artikkeli