Päivälehden museo ehdolla vuoden museoksi 2017

Päivälehden museo ehdolla vuoden museoksi 2017

Sananvapauskysymyksiin keskittynyt Päivälehden museo (Ludviginkatu 2-4, Helsinki) on valittu Vuoden museo 2017 -kilpailun finalistien joukkoon.

Vuoden museo -palkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä tuonut uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle.  Kilpailun voittajat julkistetaan Valtakunnallisilla museopäivillä, jotka järjestetään Raumalla 8.–10.5.2017.

Helsingin Sanomain Säätiön ylläpitämä Päivälehden museo uudistettiin täydellisesti noin vuosi sitten.  Sananvapauskysymysten lisäksi museon näyttelyissä voi tutustua median historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen. Museoon on vapaa pääsy, ja siellä järjestetään runsaasti ilmaista ohjelmaa – opastuksia, työpajoja, painotyönäytöksiä, seminaareja ja keskustelutilaisuuksia.

Uudistettu Päivälehden museo on ehdolla myös Vuoden eurooppalaiseksi museoksi. Viime vuonna se palkittiin Grafian järjestämässä Vuoden huiput -kilpailussa innovatiivisista teknologiaratkaisuistaan Hopeahuippu-palkinnolla.

Lisätietoja Päivälehden museosta:

Museonjohtaja Saila Linnahalme, p. 0400-897213 tai saila.linnahalme@hssaatio.fi

Jaa tämä artikkeli