KOULUILLE

Museossa on mahdollisuus tutustua median nykypäivään ja historiaan mielenkiintoisilla ja opettavaisilla tavoilla. Museon sisällöt tarjoavat uusi muotoja eri oppiaineiden opetukseen ja niiden yhdistelemiseen. Museovierailut elävöittävät muun muassa äidinkielen, historian, yhteiskuntaopin ja kuvaamataidon opetusta. Kaikki museon tarjoamat palvelut ovat kouluille ilmaisia.

kouluille
kouluille2

OPASTUKSET KOULUILLE

Opastukset korostavat medialukutaidon merkitystä ja esittelevät journalistisen työn periaatteita. Keskeinen teema on sananvapaus. Kaikkiin opastuksiin voi liittää tutustumisen Painokellariin.
Museo pyrkii räätälöimään opastuksen sisällön ryhmän toiveita vastaavaksi. Varauksen yhteydessä voi pyytää painotusta esim. seuraaviin aiheisiin:

Sananvapaus
Tutustutaan uutispuiston, lehtiarkiston ja museon muiden kohteiden avulla sananvapauden historiaan ja nykytilanteeseen eri puolilla maailmaa.

Toimittajan työ ja tiedonvälityksen historia
Opastuksessa pohditaan toimittajan työn muuttumista ja perehdytään uutistyön historiaan.

Kohopainotekniikka ja digitaalinen murros
Opastuksella pohditaan teknisten innovaatioiden vaikutusta viestintään.

Varaa opastukset numerosta 020 7209810

TYÖPAJAT

Museon työpajoissa opitaan itse tekemällä.

Painopaja
Miten lehti ennen valmistettiin? Pajassa tutustutaan kohopainotekniikan työmenetelmään kokeilemalla käsinladontaa, linorivien järjestämistä, oikolukua ja kuvalaatan prässäämistä. Työpaja sopii erityisesti peruskoulun 3.-6.-luokkalaisille.

Uutispeli
Museon sisältöihin voi tutustua myös pelin muodossa. Oppilaiden käytössä ovat iPadit ja online-opas. Opettajalla on mahdollisuus vaikuttaa pelin sisältöön etukäteen.

kouluille3